2016. június 18., szombat

Képkockák

Képkockák

Fandom: Avengers; Winter Soldier
Páros: Frostwinter (Rejtegetnivalók melléknovella)
Tony meglepi egy kis ajándékkal a csapatot, méghozzá filmek és sorozatok tömkelegével, "oktatás" címén, és a srácok rövid harc után bele is vetik magukat a néznivalók sokaságába. Komolytalan kis aranyosság, mert maga a Rejtegetnivalók nem épp egy olyan történet, ahová sok ilyet be tudok szúrni, kénytelen vagyok hozzájuk antológiákat írni :D
Kép majd lesz egyszervalamikor


Loki most nagyon hálás lenne egy asgardi börtönért, és komolyan elgondolkodik rajta, hogy tesz valamit, amivel kiérdemli ezt a kegyelmet. Tony Stark megölése például remek kezdet lenne, mikor beállít vagy hat szatyorral, amikről kiderül, egyen kívül az összesben gyorskaja és rágcsa van. A leginkább fenyegetést jelentő azonban az utolsó, különc szatyor, amit mind a három lakó félelemmel vegyes kíváncsisággal figyel. Bucky még meg is böki.
- A kötelezők! Addig nem éltek a 21. században, amíg ezeket nem láttátok - magyarázza Tony, miközben a hűtőbe pakol. - Ennyi egészséges kaját... katonák vagytok, nem nyulak, egyetek tésztát!
- Te leszel az utolsó, akihez étkezési tanácsokért fordulnék Stark, de köszönjük a rendkívül tartalmas megjegyzést, amivel újabb használhatatlan információt kaptunk tőled az életről - pirít rá Loki, valószínűleg az egyetlen személy, aki hallott bármit is az okításból. Steve és Bucky ugyanis nekiláttak a zacskóban található DVD-k kiválogatásának, amivel a mennyiséget tekintve, alapból ellesznek napokig, de legalább addig sem kell nézniük semmit.
- A Karib-tenger kalózai, Mátrix, Csillagok háborúja... Steve, láttad valahol a harmadik részt? Nem találom - forgolódik tanácstalanul Bucky. - Egyébként már nincsenek kalózok a Karib-tengeren. Én öltem meg az utolsót - jegyzi meg mintegy mellékesen, miközben győztesen a helyére illeszti a keresett tokot.
- Trónok harca - olvassa Steve, de mielőtt szörnyülködve eldobhatná az első évadot tartalmazó dobozt, Loki kikapja a kezéből.
- Na, az egy rohadt jó sorozat. Pepper mindig ki van akadva, mert anélkül nézek melleket, hogy pornót néznék, úgy meg szabad. Tyriont tuti bírni fogod Loki. Akit meg Steve fog megszeretni, mind meghal. Bocs Kap, de ebben a sorozatban mindenki meghal, aki jó fej - közvetít a filmekről a milliárdos, mire a házigazda arca úgy összefacsarodik, mint aki valami nagyon rosszat evett. Tony kedélyesen csámcsog egy szelet pizzán, miközben figyeli a kitörni készülő marakodást.
- Én ezt akarom - jelenti ki határozottan Loki, és felemeli a Trónok Harca első évadát.
- Én a Mátrixot. Vagy a Csillagok háborúját - csatlakozik Bucky, két rendezett kupacra bökve.
- Gyűrűk Ura vagy Harry Potter? - ajánlja Steve. Végül a Mátrix mellett döntenek, miután alaposan kitárgyalták, hogy a többi túl sok részes vagy senki nem kíváncsi rá a választóján kívül, és mikor a kanapéra telepednek három takaró és öt vödör pattogatott kukorica társaságában, már egyikük sem tudná megmondani, Tony mikor ment el.

- Mintha csak Fury-t látnám - nevet fel Steve valahol a film közepén, mikor Morpheus a parancsokat osztogatja. Bucky békésen ropogtat egy csomag chipset, a mellette ücsörgő isten vállának dőlve és nagy zörgések közepette a tévé felé gesztikulál.
- Tényleg úgy néz ki. - Steve és Loki értetlen pillantásaira csak megvonja a vállát. - Mi van? Meg kellett ölnöm, tudom hogy néz ki.
Ezek után visszasüppednek a békés filmnézésbe, attól a rövid vitától eltekintve, hogy Trinity Natasha vagy Sif, de végül döntetlen marad az állás, mert Bucky nem hajlandó szavazni egyik oldalon sem. Helyette felmarkol egy-egy adag popcornt, hogy elhallgattassa vele a veszekedőket.
- Nézni akarom - jelenti ki, miután teletömte a két férfi arcát.

- Az egésznek nem volt semmi értelme. Először is, ti csak emberek vagytok, nem lehet belőletek isten, csak ilyen erőtől dagadó, csinos szuperkatonák. - Loki Buckyra kacsint a monológ közben, és ha az említettnek nincs nagyon melege, akkor bizony elpirult. Steve egy halk, gúnyos "kérlek"-el megforgatja a szemeit. - Másodszor, miért halna meg valaki azért, hogy aztán semmi se változzon? Az egész felvetés nevetséges, nézzünk Trónok Harcát - indítványozza, mire a konyhába indult Steve megtorpan és visszafordul.
- Hogyisne, elég halált láttam már. És valld be, hogy ez az egész "ez a film nevetséges és értelmen volt" csak arra megy ki, hogy azt nézzünk legközelebb, amit te akarsz. - Loki erre csak cöccögve és sértetten Buckynak dől, de a férfi úgy tűnik, osztja barátja nézeteit.
- Bocs, de Stevenek igaza van. Egyébként sem nézünk mást, fáradt vagyok, egyáltalán későn van vagy korán? - A lehúzott redőny felé hunyorog, miközben ásít egyet, majd kikecmereg az isten alól, aki úgy éppen rátehénkedett. Loki elterül a kanapén, majd a párja karjáért nyúl, aki megenyhülve felhúzza magához.
- Egy közös zuhany? - kérdi incselkedően és az alacsonyabb ajkaira harap, mire a konyhában hatalmas csattanással leesik valami. Az ex-katona odakapja a fejét, de végül lassan kibontakozik a másik öleléséből.
- Majd máskor - súgja az isten fülébe a nyakát karolva, majd lop még egy lágy csókot, mielőtt elengedné.

~.~.~.~.~

A máskor végül nem közös zuhanyzás, hanem egy újabb filmmaraton képében érkezik. Steve kedvéért a Harry Potter sorozatot választják, de előrelátóan megegyeznek abban, hogy nem fogják egyszerre végignézni mind a nyolc filmet, mert az már tényleg súlyos eset lenne, amivel még Tony-n is túltesznek és Tony-n nem nagyon akarnak túltenni. Steve elmeséli, míg a DVD elején lévő előzetesek mennek a háttérben, hogy egyszer eltűnt nyolc napra és senki nem tudta, mit csinál, amíg Bruce le nem merészkedett megnézni (illetve a többiek lelökdösték, de az mindegy), és ki nem derítette, hogy éppen megpróbált rekordot dönteni sajtos pizza megevésében és az egy huzamban megnézhető Így jártam anyátokkal részek megnézésében egyszerre, ahelyett, hogy a legújabb program létrehozásán dolgozott volna a SHIELD-nek. Mikor Bruce rámutatott erre a kis hiányosságra, Tony csak a laptopja felé legyintett, hogy ott van az egész rajta, de ha hozzá mer nyúlni és elkapcsolni a sorozatot, csúnya vége lesz, mert talán végre kiderül, jó nő-e a gyerekek anyja.

- Kezdődik - böki meg Steve oldalát a mellette ücsörgő Bucky, hogy felhívja a figyelmét, miután a barátja túlságosan is elveszett a gondolataiban. Ő zavartan pislog a képernyőn végigúszó logóra, majd a kakaójába temetkezik, és élvezi a felvezetőzenét.

A harmadik rész kezdeténél Bucky és Steve már együtt dúdolják a zenét a filmmel, míg Loki a kanapéba süppedve forgatja a szemeit. Már feleslegesnek érzi akár csak megemlíteni, hogy a varázslás a filmben mennyire nevetséges, és bár erős ingert érez arra, hogy megmutassa Bucky csodálkozóan csillogó szemeinek az igazi mágiát, amire ő képes, mégis csendben marad és hagyja, hogy az ex-bérgyilkos nekidőljön, és a kezét szorítsa, mikor Csikócsőrt elítélik.
- Igazságtalanság! - vádolja a tévét teljes beleéléssel, és még egy marék pattogatott kukoricát is hozzádobna, de Loki lágyan a csuklójára simítja a kezét és inkább a csomóba harap, hogy ne kelljen annál is többet takarítaniuk, mint muszáj. A férfi zavartan odapillant, majd egy ügyetlen kis mosoly után visszafordítja a figyelmét a filmre és izgatottan szorítja meg a párja kezét, miután az kiette belőle a kukoricát.

~.~.~.~.~

Miután ez a film is véget ért és mind megnyugodhattak, hogy Sirius megmenekült, Bucky egy hatalmas ásítása tudatja a csapattal, hogy talán elég lesz mára ennyi a maratonozásból, és jó lenne, ha aludnának is. Így aztán kissé összeszedik a kiürült tálakat és tányérokat, és egymásra tornyozva hagyják ott a konyhában, hogy jobb kedvükben majd kisorsolják és végül úgyis Steve-re hagyják a mosogatást, akárki lesz a vesztes. Loki végignéz az egymásra pakolt tányérok és edények halmazán, majd kissé elfintorodik és a tanácstalan, némileg rémült katonára néz, aki már előre tudja, miféle sors vár rá.
- Ha jó kedvemben leszek, talán segítek neked - böki oda neki, hadd aludjon jól, mire Steve meglepetten pislog rá.
- Köszönöm, Loki - válaszol egy kissé zavartan, majd a párosra mosolyog. - A legjobb, ha most mind kialusszuk magunkat, mielőtt holnap nekilátunk takarítani. Jó éjt! - biccent végül, majd sarkon fordulva, a saját szobájába veszi az irányt. Bucky is karon ragadja a párját, hogy a saját szobájukba térjenek végre, és mikor már a takaró alatt kuporognak, a karjuk egymás derekán és érzi a bőrén Loki leheletét, akkor még utoljára a zöld szemekbe tekint.
- Tudod, szerintem a te mágiád sokkal királyabb. És valamikor szívesen nézek veled Trónok Harcát - súgja, majd lehunyja a szemeit és közelebb fészkeli magát, így már nem látja Loki meglepett, boldog mosolyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése